VERTELSELTJES MET VUUR

In 2001 opende een bezoekje aan een keramiek-tentoonstelling in het kerkje van Oeren de ogen van Nico en Igor. De artieste vertelde er met passie over haar technieken en inspiratiebronnen en ook dat ze cursussen gaf, en ja hoor, daar was hij dan, de coup de foudre. Eén jaar later startte Igor met het volgen van de workshops “opbouwen met kleiplaten”. Na drie  jaar  schakelde hij over naar het meer tot verbeelding sprekende “potten draaien” om daarna, in de loop der jaren en na veel zelfstudie  hun eigen glazuren, stooktechnieken en kenmekende stijl te ontwikkelden. Iets wat  met vallen en opstaan uiteindelijke het gewenst resultaat leverde.

igor-nico

AVENTURE EN FRANCE

ltdc

Alweer enkele jaren later sloop schoorvoetend de sleur in ons leven Beiden werkten we voltijds in de horeca en hadden het gevoel voortdurend tegen de muren aan te lopen, we zaten op het randje van een burn out en beseften dat we dit niet konden volhouden tot aan de pensioen gerechtigde leeftijd. Het moeilijkste was om dezelfde dagen vrij te krijgen en met de vroege en zeer late werkuren vervreemden we van elkaar, dit moest anders. Tijdens een reis naar de Dordogne in frankrijk in 2014 hebben we het licht gezien, een Chambre d’hôte, was dat niet echt iets voor ons, we konden al onze passies verenigen, horeca, keramiek, decor, sfeer etc. Eén jaar later was het een feit, we runden een B&B in Frankrijk en hadden het goed, vooral onze gasten/vrienden maakten het verschil, de dagen waren even lang en vol maar het plezier maakte veel goed. Voor het diner en ontbijt hebben we dan ook ons eigen tafelservies ontworpen, alsook de T-lichtjes en dat bleek populair te zijn.

RUSLEDA...

Na de vlotte verkoop van de chambre d’hôtes hebben we ons in Ruiselede genesteld. Het nieuwe plan was het lanceren van een mooi nieuw verhaal en dat is SLIEK geworden. Anno 2022 willen we keramiek objecten creëren, serviesen, urnes etc. maar ook helpen creëren. Een veilige haven  voor nieuw talent, Sliek staat dan ook voor iets meer dan de afzonderlijke delen, maar dat kunnen we niet beschrijven, dat moet je beleven, vandaar gun het jezelf en kom eens langs, iedereen is hier altijd welkom.

76A18BCC-E847-44A7-8EDF-F5B3FCD99B6A_1_105_c
Winkelwagen